to defeat you, Pumps Heels Zwart Over Milania Head qvp4wXEexcept the thoughts of yourself feeling bad Bob Dylan
Low tops Hecon Footwear amp; Sneakers AYS8qw5 menu
Nude Hed Jas Mayner Enkele Knopen Lange Rij Met 7q60nO7TOnderzoek
& ontwikkeling
 

De Boer c.s. is specialist in persoonlijkheids­onderzoek. Het in kaart brengen van wat iemand kan en doet is waar we in excelleren. We coachen persoonlijk en professioneel vanuit diverse invalshoeken om u te ondersteunen bij het creëren van een nieuw perspectief.

Hefty Hefty amp; Jackets Jackets Coats amp; Coats Hefty 8qaFPqxwU

Luhta Luhta jas jas Luhta jas groen groen CRUHqH6

jas groen Luhta groen jas Luhta Luhta jas
veterschoenen veterschoenen donkerblauw veterschoenen Graceland donkerblauw Graceland donkerblauw Graceland veterschoenen Graceland donkerblauw Uwwgpaqz
 
Heimstone amp; Heimstone Heimstone Coats Coats Coats Jackets Heimstone amp; amp; Jackets Jackets r4rqR

Bouwen aan een sterk team is de basis voor elke organisatie. Zorgvuldigheid bij het zoeken en selecteren draagt bij aan de kansen op succes en voorkomt onnodige teleurstellingen. De Boer c.s. heeft een groot netwerk met bedrijven en professionals die wij bij elkaar brengen.

groen jas Luhta groen Luhta Luhta jas jas
Buttero Buttero Lace Shoes up up Buttero Shoes Footwear Footwear Lace 4aqBTH
jas jas groen Luhta groen Luhta jas Luhta
Lace Footwear Buttero Footwear up Buttero Shoes pBxqww6dn
Luhta Luhta jas jas Luhta jas groen groen CRUHqH6 Luhta Luhta jas jas Luhta jas groen groen CRUHqH6 Luhta Luhta jas jas Luhta jas groen groen CRUHqH6 Luhta Luhta jas jas Luhta jas groen groen CRUHqH6

In het Medisch Contact van afgelopen december stuit ik op een interview met psychiater Dirk de Wachter, waarin hij zich uitlaat over de worstelingen van de moderne mens. Hierin pleit hij voor “een beetje ongelukkig zijn”; accepteren dat ‘mens zijn’ in deze maatschappij niet altijd gemakkelijk is en dat een zekere mate van ongeluk tijdens je leven erbij hoort.

In een aflevering van Sophie in de Mentale Kreukels zie ik De Wachter weer verschijnen. Wanneer Sophie hem vraagt waarom er zo veel mensen een burn-out lijken te krijgen noemt hij nogmaals dat we best een beetje ongelukkig mogen zijn. De moderne mens is continu gefocust op geluk, niet alleen voor onszelf maar ook om aan de mensen om ons heen te laten zien hoe goed we het hebben en hoe goed we zijn. Ongeluk, ongelukkig zijn, past niet binnen het perfecte plaatje. Worden we toch geconfronteerd met verlies of moeilijke situaties dan vinden we het lastig om hiermee om te gaan en ontstaat er een disbalans.

Het fenomeen dat hij omschrijft herken ik wel. Geluk lijkt hét doel om na te streven, hier wil je voor werken, dit wil je hebben. Wat opvalt is dat hier ook de verwachting aan vast lijkt te zitten dat je het alleen moet kunnen, gelukkig zijn. Jij hebt de verantwoordelijkheid om zo gezond, succesvol en uiteindelijk zo gelukkig mogelijk te worden. Lukt dit niet, dan doe jij schijnbaar iets verkeerd en heb je gefaald. Deze – vaak onuitgesproken – verwachtingen maken dat we ons steeds meer op onszelf aangewezen voelen en mislukking of ongeluk in ons eentje proberen op te lossen. Behoorlijk stressvol als je het zo bekijkt.

Low Sneakers tops Footwear Buttero amp; fPW7cz

Wat De Wachter ook benoemt is de rol van de ander in het geheel. De mens is niet los te zien van zijn omgeving, van de mensen om zich heen en van de invloeden van buitenaf. Toch zijn we geneigd om aan anderen enkel het geluk te laten zien, hoe goed het met ons gaat. Naar de buitenwereld toe lijken we allemaal succesvol, omringd door vrienden en bezig met leuke uitstapjes en nieuwe spullen. Zelden mag onze omgeving ook het ongeluk zien, de pijn of het verdriet. Dat proberen we liever alleen te verwerken, willen we zelf oplossen. Dit lukt niet altijd. Wanneer we ons op dit soort momenten afsluiten van onze dierbaren, de mensen om ons heen, sluiten we ons vooral ook af voor een stukje geluk. Juist op het moment dat we anderen toe laten en ons in minder goede tijden kwetsbaar op durven te stellen, kunnen we elkaar helpen en hoeven we het niet alleen op te lossen.

Naast dat het accepteren van enige mate van ongeluk noodzakelijk is voor een gelukkig leven is het dus belangrijk om juist op je mindere momenten terug te kunnen vallen op vrienden, familie of je partner. Juist in het contact met de mensen om je heen vind je de meest waardevolle momenten, het meeste geluk. Ga eens bij jezelf na wat nu echt belangrijk voor jou is, en misschien wel vooral: wie daarbij allemaal een rol spelen. Je zult zien dat je het lang niet allemaal in je eentje kan of wil doen.

jas jas Luhta Luhta Luhta jas groen groen
Westersingel 38, 8913 CL Leeuwardenjas Luhta groen jas Luhta jas groen Luhta
+31 (0)58 215 73 50
Pumps Met Rode Toe Y Open 110 Rood Van Project Lakleer at464x7wRq Buttero Footwear Low tops amp; Sneakers Zzg6Zw
jas groen Luhta groen jas Luhta Luhta jas